Tatuaj microblading pentru sprâncene: avantaje și dezavantaje

Sursa foto: Glam N Anne Via Youtube.com

Arcuite, drepte, subțiri sau groase, un tatuaj microblading te poate ajuta să obții sprâncenele la care ai visat dintotdeauna. Dacă te-ai săturat să tot folosești creionul pentru a da o formă sprâncenelor, află că această procedură te ajută să obții rezultatele dorite.

Citește un interviu exclusiv cu Bobbi Brown despre machiajul natural!

Doamnelor, astăzi o să vă detaliez ce este un tatuaj microblading pentru sprâncene, care imită perfect firele de păr! Dacă nu sunteți la curent cu această procedură, veți afla mai jos:

  • în ce constă un tatuaj microblading pentru sprâncene
  • cum arată sprâncenele înainte și după procedură
  • cât timp durează rezultatele
  • cum să vă îngrijiți sprâncenele după intervenție
  • ce efecte adverse pot apărea
  • câți bani trebuie să scoateți din buzunar

Ce este un tatuaj microblading pentru sprâncene

Potrivit instyle.com, un tatuaj microblading este soluția semipermanentă pe care o cauți pentru a avea sprâncene perfecte. Această procedură constă în inserarea unui pigment în straturile superioare ale pielii, pentru a crea un aspect plin și a da forma dorită sprâncenelor. Un creion special folosit de specialist „desenează” sprâncenele așa cum ți le dorești.

tatuaj microblading sprâncene
Sursa foto: Unsplash.com

Înainte de procedura propriu-zisă se aplică o cremă cu efect anestezic pentru a diminua disconfortul. Un tatuaj microblading este o procedură meticuloasă, care durează aproximativ două ore. În prima oră se creează forma dorită a sprâncenelor cu ajutorul unui creion dermatograf. În a doua parte a procedurii se desenează cu ajutorul unui stilou special firele de păr. Acestea imită perfect firele naturale, în ceea ce privește culoarea, forma și grosimea. Astfel se vor obține sprâncene cu aspect foarte natural.

Sprâncene cu tatuaj microblading: before & after

Știu că o imagine face cât o mie de cuvinte. Prin urmare, iată mai jos un clip în care poți vedea exact cum se realizează un tatuaj microblading și cum arată sprâncenele înainte și după procedură.

După cum poți vedea, sprâncenele devin mai groase și capătă un aspect uniform, încadrând perfect fața modelului.

Iată și câteva vedete care au acceptat provocarea unui tatuaj microblading. Rezultatele sunt spectaculoase!

Cât durează rezultatele unui tatuaj microblading

Având în vedere că rezultatele sunt de durată, specialistul trebuie să fie extrem de atent la detalii și să nu se grăbească. Partea bună este că sprâncenele tale vor fi pregătite pentru un selfie imediat după un tatuaj microblading.

Totuși, rezultatele finale sunt vizibile după 25-30 de zile. În plus, se recomandă o retușare la 40 de zile, în cazul în care se observă spații goale în sprâncene sau dacă dorești să mai faci anumite schimbări minore.

Sursa foto: Pinterest

Efectele unui tatuaj microblading durează între 1 și 3 ani, în funcție de fiecare tip de piele. După acest interval, pigmentul dispare treptat, până sprâncenele capătă forma de dinainte de intervenție.

Îngrijirea sprâncenelor după tatuajul microblading

În primele 10 zile după un tatuaj microblading este contraindicată udarea sprâncenelor, pentru că apa poate dilua pigmentul folosit. De asemenea, este de preferat evitarea expunerii la temperaturi ridicate, sauna sau exercițiile fizice, pentru că transpirația poate dăuna pigmentului.

Posibile efecte adverse

După ședința de tatuaj microblading este posibil ca pielea din zona sprâncenelor să se exfolieze ușor. Prin urmare, la 10 zile de la intervenție este indicat să folosești un scrub blând pentru a îndepărta celulele moarte, de două ori pe săptămână.

Există și situații când pigmentul este respins de piele în proporție de 60-80%, așa că e posibil ca nuanța dorită să fie ceva mai estompată. În acest caz este recomandat un retuș la 6-8 săptămâni.

Cât costă un tatuaj microblading pentru sprâncene

Am ajuns și la aspectul care ne doare – prețul unui tatuaj microblading pentru sprâncene. Întâi de toate, gândește-te dacă vrei să obții rezultate de calitate, respectiv sprâncene cu aspect natural. Dacă ești conștientă că sprâncenele sunt o parte importantă a fizionomiei tale, cu siguranță vei căuta un salon renumit pentru profesionalismul specialiștilor în microblading și nu vei face economie!

Prețul pentru un tatuaj microblading pentru sprâncene variază între 200 de lei și 800 de lei. Dar, repet, nu e cazul să te uiți la bani când e vorba de frumusețea ta, mai ales că rezultatele sunt semipermanente. Să te trezești dimineața cu sprâncene perfecte – de neprețuit!