Sfaturi de îngrijire a pielii în timpul iernii de care să ții cont

sfaturi de îngrijire a pielii iarna
Sursa foto: shopify.com

Dacă te întrebi ce ar trebui să faci pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit, medicul dermatolog Ioana Silvia Simian îți oferă câteva sfaturi de îngrijire eficiente pentru a-ți proteja pielea în acest anotimp. Iarna, frigul și uscăciunea sunt principalii adversari ai pielii tale!

Sfaturi de îngrijire a pielii în sezonul rece

În primul rând este nevoie să refacem pelicula protectoare și să creștem aportul de apă în straturile pielii. Putem obține aceasta prin aplicarea unor creme de corp ceva mai grase, având la bază vaselină, uleiuri vegetale și substanțe care atrag apa din exterior: sorbitol, glicerină, acid lactic sau uree.

Află și ce alimente sănătoase sunt recomandate în timpul iernii!

Renunță la texturile lejere pe care le-ai folosit vara, pentru că acestea nu sunt capabile să refacă bariera grasă a pielii.

Evita băile prelungite și fierbinți si sărurile de baie, pentru că acestea dizolvă stratul gras al pielii, și încearcă uleiuri speciale pentru pielea atopică. Folosește geluri de duș pentru pielea sensibilă. După baie, șterge prin tamponare pielea cu un prosop, las-o ușor umedă și aplică imediat crema de corp.

Spală-ți mâinile cu săpunuri blânde, mai puțin alcaline, și aplică de fiecare dată o cremă de mâini  din categoria dermatocosmeticelor. În cazul suferințelor severe, du-te la medic pentru a-ți prescrie un tratament local antiinflamator.

Folosește demachiante cu textură mai grasă și spală-ți fața cu săpunuri tip „syndet” sau „surgras”, care aduc o îngrijire în plus pielii sensibile; renunță la tonice și aplică o cremă cu textură densă; nu renunța la fotoprotectie și limitează neaparat peelingul și gomajul.

Zona buzelor este și mai sensibilă, iar la impactul cu frigul și vântul acestea se crapă, sângerează și dezvoltă fisuri la colțurile gurii. Aplică creme grase și nu uita de factorul de protecție solară!