Respiratia transformationala

Respiratia transformationala

Un interviu cu un life coach de respiratie transformationala. Afla cat de important este sa stii sa repiri, sa o faci constient si sa intelegi ca astfel te conectezi cu viata insasi.

Respiraţia este un proces atat de natural, incat adesea uiti de el. Si fara sa respiri, n-ai putea, de fapt, sa traieşti. Sunt multe teorii care spun ca atunci cand iti constientizezi respiraţia, iti dai seama că ea inseamnă viata pura. Pentru acest lucru pledeaza si terapeuta Sibel Aceyman.
S-a nascut in Istanbul, a studiat tehnici energetice si fizica cuantica la Napoli, iar acum vine lunar la Bucuresti unde practica Healing&Breathing therapy, la Eden Spa.
Eu am cunoscut-o anul trecut, cand am facut impreuna cateva sedinte de respiratie transformationala. Daca ma intrebati ce am simtit, am sa va spun sincer ca am realizat ca pana atunci n-am stiut sa respir. Si pana atunci nu intelesesem cat e de importanta respiratia. Am ametit usor din cauza frecventei respiratiei, am simtit ca plutesc la un moment dat, iar la sfarsitul sedintei, aveam mintea mult mai limpede. Plus credinta ca daca vrei, orice e posibil. As putea sa asemuiesc acest tip de respiratie cu respiratia holotropica, doar ca cea din urma se face pe un ritm muzical anume, in perechi si dureaza doua, trei ore (va voi povesti altadata despre experienta mea cu respiratia holotropica).
Sibel ne povesteste despre cat de important este sa respiri constient, cat de mult ne poate transforma aceasta terapie si cum ne conecteaza, de fapt, cu Universul, cu viata insasi.
Cum ai descrie terapia Healing & Breathing?
Din punct de vedere tehnic, terapia Healing & Breathing incepe prin a inspira pe gura si a expira pe nas. Respiratia trebuie să fie profunda, relaxata, sa vina de la sine. Astfel, se produce o echilibrare energetica, o curatare profunda si o energizare instant.
Ai fost inzestrata cu un dar special. Cand l-ai descoperit?
Am descoperit ca am o energie speciala pe la 14 ani, dar abia in 2002 m-am “maturizat spiritual” si am inceput sa imi canalizez energia catre oameni si problemele lor. In 2000 m-am tratat pe mine (asa am dezvoltat si aceasta tehnica a respiratiei), iar in 2005 am considerat ca sunt pregatita sa ofer sprijin celor care aveau nevoie.
Ce fel de afectiuni pot fi tratate prin aceasta terapie?
Eu nu tratez afectiunile in sine. Cei bolnavi se vindeca singuri, realizand ceea ce le lipseste, constientizandu-si respiratia. Ei se trateaza cu ajutorul energiei mele si cu ajutorul lui Dumnezeu (sau a fortei din Univers in care cred).
Ce se intamplă mai exact in timpul unei sedinte?
Sesiunea terapeutică se poate asemana cu o calatorie pornita de la respiratia accelerata si, uneori, de-a lungul ei, te pot intampina miracole, fireste, daca si tu crezi in ele.
Ce fel de oameni vin la tratament si cum se simt dupa?
Vin la mine oameni care doresc să se regaseasca spiritual, dar si oameni care sufera de diferite afectiuni precum: atacuri de panica, depresii sau chiar boli incurabile. Dupa sedinta terapeutica, pacientii incep sa experimenteze o serie de senzatii noi, ceea ce ii determina sa revina. Multi traiesc sentimente de fericire, tristete, furie, insa incep sa inteleaga cauzalitatea lor!
Pacientul trebuie sa aiba credinta pentru a fi vindecat?
Vindecarea nu poate avea loc daca o persoana nu are credinta. Pacientul poate crede in Dumnezeu sau in orice altceva, de el depinde. Aceasta mare putere din Univers poate fi numita oricum isi doreste el. Important este sa creada in ea. Si sa nu uite sa isi constientizeze cat de mult poate respiratia.
Articol publicat pe csid.ro.