Produsele cosmetice: cum le menții proprietățile vara

Produsele cosmetice
Sursa foto: Unsplash.com

Produsele cosmetice au în compoziție substanțe care pot suferi modificări atunci când sunt expuse la temperaturi crescute. În special vara, acestea trebuie depozitate în spații aerisite, fără umiditate. Deci nu în baie!

Dacă parfumul pare că nu mai are mirosul de altădată, crema de față are altă textură sau fondul de ten capătă două nuanțe, e posibil ca beauty-kitul tău să aibă de suferit din cauza căldurii excesive.

Citește un Interviu exclusiv cu Antonia, despre machiaj, rujuri si produse care pun femeile in valoare!

Distrugerea conservanților folosiți în produsele cosmetice poate duce la modificări de textură sau de miros, scrie hellomagazine.com. Prin urmare, parfumul nu mai este la fel de persistent, crema de față își poate pierde proprietățile, iar fardurile se pot sfărâma cu ușurință la următoarea sesiune de makeup.

Sursa foto: Pinterest.com

Află mai jos care sunt regulile de depozitare pentru produsele cosmetice în timpul verii, dar nu numai!

Produsele cosmetice: termen de valabilitate

În timpul verii, produsele cosmetice au nevoie de anumite condiții pentru a-și păstra proprietățile. Acestea nu trebuie lăsate în soare sau în baie, unde temperaturile sunt ridicate și umiditatea e crescută. Iată cum trebuie depozitate corect produsele cosmetice pentru a te bucura de o îngrijire ca la carte și un makeup fără cusur!

Mai întâi de toate, asigură-te că produsele cosmetice se încadrează în termenul de valabilitate.

Sursa foto: Pinterest.com

Acesta nu este marcat ca de obicei, cu luna, ziua și anul expirării. Pe majoritatea produselor cosmetice, termenul de expirare este marcat printr-un cod specificat pe ambalaj. Acesta îți arată de fapt câte luni este valabil produsul respectiv din momentul în care a fost deschis.

Vezi mai jos care este, orientativ, termenul de valabilitate a celor mai des utilizate cosmetice, de la momentul deschiderii recipientului:

Cremă de față Fond de ten Mascara Eyeliner Creion dermatograf Farduri Blush Ruj
12 luni 6 luni 3 luni 3 luni 24 de luni 12 luni 9 luni 12 luni

Folosite după expirarea termenului de valabilitate, produsele cosmetice pot favoriza apariția iritațiilor, mâncărimilor, conjunctivitei și dermatitelor de contact. Prin urmare, este important să ții minte cât timp sunt valabile!

Cum se păstrează corect produsele cosmetice

Ca să te asiguri că produsele cosmetice nu își pierd din beneficii, ține cont de aceste reguli de depozitare!

Pudra de obraz și fardurile de ochi trebuie păstrate într-un loc ferit de umiditate, la adăpost de acțiunea razelor soarelui. Cel mai bine le depozitezi într-o borsetă, pe care să o ții pe noptiera din cameră. Nu e o idee bună să le iei cu tine în geantă, pentru că sunt foarte fragile și se pot sfărâma. Ia cu tine doar strictul necesar, nu toată trusa de makeup!

Rujul și creioanele de buze, la răcoare! Căldura excesivă poate duce la topirea acestora și la alterarea substanțelor din compoziție. Nu le lăsa fără capacul pus și înlocuiește-le dacă ți se pare că și-au pierdut proprietățile.

Pensulele de machiaj – fie că vorbim de cele pentru aplicarea fardului de ochi sau pentru blush, acestea trebuie spălate regulat, măcar de două ori pe lună, și lăsate să se usuce în mod natural.

Sursa foto: Unsplash.com

Mascara nu necesită condiții speciale de depozitare, dar îi poți prelungi durata de utilizare înlăturând excesul de pe periuță pe marginea tubului. Astfel, previi supraîncărcarea periuței cu produs și, implicit, un machiaj nereușit, cu „gene-piciorușe de păianjen” lipite între ele.

Cosmetice care trebuie ținute la frigider

Parfumul se ține la frigider – uleiurile esențiale din acesta sunt foarte sensibile la căldură. Cel mai bine este să îl ții la rece, dar nu la temperaturi foarte scăzute. De preferat este să stea în cutia lui, pe raftul de pe ușa frigiderului.

Sursa foto: Pixabay.com

Crema de față/ochi și fondul de ten se țin la rece – conservanții din aceste produse cosmetice se pot inactiva în cazul în care le depozitezi în baie (unde este mai tot timpul umiditate crescută și căldură) și poate apărea mucegaiul. Dacă le ții la frigider, efectele benefice se amplifică: stimulează circulația, au proprietăți antiinflamatorii și răcoresc pielea. Totuși, aceste produse cosmetice nu trebuie să stea la frigider în orice sezon, ci doar vara. În restul timpului, acestea se depozitează într-un loc ferit de lumină, la temperatura camerei.

Și lacul de unghii ar trebui ținut la frigider, indiferent de sezon. Astfel, oja nu se întărește și nu trebuie să mai folosești acetonă pentru a o dilua – care, între noi fie vorba, îi strică nuanța originală.

Sursa foto: Pinterest.com

Recunosc că nu respect întotdeauna aceste reguli  🙄 Voi cum păstrați produsele cosmetice?