Extensiile de gene fir cu fir: cum se aplică, avantaje, recomandări și contraindicații

extensiile de gene fir cu fir
Sursa foto: Pinterest.com

Extensiile de gene fir cu fir sunt una dintre soluțiile salvatoare care mi-au îmbunătățit viața! Pentru că nu am mereu TIMP să mă machiez și să arăt cât de cât bine. Mai ales că am lucrat mult timp în industria de beauty, unde toată lumea e ca scoasă din cutie! Eu le-am descoperit efectul magic cu mulți ani în urmă, le-am purtat luni de-a rândul, am mai făcut și pauze, și am fost în permanență în căutare de specialiști buni care să reușească să se descurce cu genele mele fine, rare, scurte. Din vară, am cunoscut-o pe Vita, o tânără foarte talentată de la salonul SUGAR Nails & Beauty Studio, la care „m-am abonat” lunar, pentru că, da, cu gene, viața e mai frumoasă!

E incredibil cât de mult îmi schimbă lookul și cât de ușor îmi este acum să fiu gata de orice eveniment în doar câteva minute. Fără grija aplicării (și înlăturării) rimelului, cu puțin fond de ten și un ruj, machiajul e gata cât ai spune „I’m ready!”. Din punctul meu de vedere, extensiile de gene fir cu fir e una dintre cele mai tari invenții, care mă ajută să salvez timp prețios și să am mereu un aspect îngrijit.

extensiile de gene fir cu fir
Sursa foto: Pinterest.com

Dar știu că aveți multe întrebări despre ele, așa că am apelat la ajutorul unui specialist în domeniu, Vita Costenciuc, cosmeticiana la SUGAR Nails & Beauty Studio, pe care am prins-o „în acțiune”.

Mai jos veți afla cât de „prietenoase” sunt extensiile de gene fir cu fir, care sunt avantajele acestora față de genele false tip bandă sau smoc, cum se aplică și care sunt recomandările înainte și după procedură!

Extensiile de gene fir cu fir vs gene tip bandă sau smoc

Care este deosebirea dintre genele false tip bandă, cele tip smoc și extensiile de gene fir cu fir?

Vita Costenciuc: Cele de tip bandă si smoc sunt cele mai populare, deoarece nu necesită abilităţile unui makeup artist. Acestea pot fi aplicate de tine, personal, spre deosebire de extensiile de gene fir cu fir, unde este nevoie să apelezi la un profesionist calificat. Sunt uşor de aplicat şi sunt deseori utilizate pentru evenimente speciale, deoarece se aplică rapid, fără efort, în 5 minute sunt gata.

Dezavantajul lor este că rezistă 1-3 zile, iar în cazul celor de tip smoc se pot forma goluri, pentru că nu cad toate odată. De asemenea, dacă sunt înlăturate necorespunzător, de exemplu prin tragere, pot duce la căderea genelor naturale.

Ce avantaje au extensiile de gene fir cu fir?

V. C.: Pentru aplicarea extensiilor de gene fir cu fir, în primul rând trebuie să ne adresăm unui lash artist, care dispune de pensete și produse profesionale. Chiar dacă aplicarea extensiilor de gene fir cu fir durează mai mult, rezultatul va meita efortul, iar genele tale vor arăta mult mai natural.

extensii de gene fir cu fir
Sursa foto: Pinterest.com

Extensiile de gene fir cu fir sunt potrivite dacă îți dorești gene mai lungi și frumoase, dar cu un aspect natural. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de lungimi şi culori, în funcție de preferințele clientei. În plus, sunt confortabile, iar dacă se întrețin corespunzător, se mențin până la şase săptămâni, în funcţie de tipul de gene pentru care optezi.

Cum se aplică extensiile de gene fir cu fir

În ce constă mai exact procedura, este dureroasă?

V. C.: Aplicarea extensiilor de gene nu trebuie să producă niciun fel de disconfort. Asta depinde însă de experiența specialistului, de aceea subliniez importanța apelării la un salon profesionist.

Procedura constă în parcurgerea următorilor pași:

  • demachiere – dacă e cazul
  • folosirea unui demachiant special fără ulei în zona ochilor
  • aplicarea unor plasturi speciali sau benzi adezive din hârtie ori plastic peste genele inferioare (pentru a preveni lipirea genelor inferioare de cele superioare în timpul procedurii)
  • aplicarea extensiilor de gene cu pensete speciale – se separă firele de gene naturale, lăsând liber doar firul pe care urmează a fi aplicată extensia, cu o altă pensetă. Firul artificial se trece printr-un adeziv special și se lipește pe firul natural
  • pieptănarea genelor
  • dezlipirea plasturilor

Vezi mai jos un tutorial video despre aplicarea extensiilor de gene fir cu fir!

Este sigur acel lipici cu care sunt aplicate, prezintă riscuri?

V. C.: Adezivul pentru extensiile de gene fir cu fir este unul profesional, hipoalergic. Acesta nu provoacă iritații sau disconfort. Ca să întelegem de ce e atât de meticulos procesul, la fiecare 15 minute trebuie folosită o picătură proaspătă de lipici, deoarece la contactul cu aerul mai mult de 15 minute, pur și simplu se oxidează și își pierde functia de adeziv.

Când trebuie schimbate extensiile de gene fir cu fir? Trebuie făcută o pauză între aplicări?

V. C.: În mod normal, întreținerea trebuie efectuată o dată la 3-4 săptămâni. Atunci când acestea sunt îndepărtate, se aplică extensii de gene noi și setul se umple. Multe persoane consideră că trebuie făcută o pauză o dată pe an, din motiv că genele s-au deteriorat, dar acesta nu este decât un mit. Genele naturale își continuă regenerarea în mod natural și cu genele false.

Există mai multe tipuri de extensii de gene fir cu fir? Care sunt cele mai bune?

V. C.: Nu pot să zic care tip de extensii de gene sunt mai bune, depinde de ceea ce-și dorește clienta. În ceea ce privește extensiile de gene fir cu fir, este foarte important să fie aplicate corect, contează alegerea mărimii potrivite. Fiecare clientă își alege ce fel de look dorește. Dacă vrea un look mai natural, se aplică extensii de gene 1D, care presupune aplicarea unei gene false pe una naturală. Dacă clienta are gene rare, îi recomand extensiile de gene 2D, care presupune aplicarea a două gene false pe o geană naturală. Pentru a obține un volum mai mare, optăm pentru extensii de gene 3D.

Extensiile de gene fir cu fir: recomandări înainte și după procedură

Ce recomandări trebuie să respecte clienta înainte și după aplicarea extensiilor de gene?

V. C.: Cu 24 de ore înainte de aplicarea extensiilor, nu trebuie să aplicați mascara pe ochi, nu trebuie să vă fardați în ziua aplicării genelor. După 48 de ore de la aplicarea genelor, evitați sauna, solarul și contactul cu apa în jurul ochilor. De asemenea, evitați produsele pe bază de ulei (demachiante, ulei, cremă), deoarece scad rezistența extensiilor de gene.

Demachierea zilnică este foarte importantă, iar aceasta trebuie făcută folosind produse pe bază de apă (loțiune micelară, demachiant pentru ochi și buze). Lipsa demachierii poate duce la acumularea reziduurilor de praf și machiaj care, în timp, duc la sensibilitatea ochilor și la diferite alergii.

Se recomandă spălarea genelor cu apă (în afara primelor 48 de ore), cu mișcări ușoare în direcția creșterii acestora. Puteți folosi dușul cu presiune mică (însă nu cu apă fierbinte), împreună cu o spumă de curățare a tenului. Aceasta elimină toate reziduurile de machiaj care se pot acumula la rădăcina genelor naturale. Alte recomandări: nu frecați ochii, nu trageți de gene și periați genele, o dată pe zi, cu o periuță specială.

mascara extensiile cu gene fir cu fir
Sursa foto: thisisinsider.com

Mai este necesar rimelul după aplicarea extensiilor de gene? Există vreun pericol dacă se folosește?

V. C.: Nu. Consider că extensiile de gene fir cu fir nu mai au nevoie de ceva in plus. Aplicarea rimelului deteriorează extensiile de gene, așa că nu este recomandat.

Mituri despre extensiile de gene fir cu fir

Există mituri despre extensiile de gene fir cu fir, cum ar fi faptul că, după aplicarea lor, genele naturale vor cădea, nu vor mai crește la loc sau vor fi mult mai scurte, subțiri ori rare. Sunt acestea adevărate?

V. C.: Genele natural cad în mod natural, cu sau fără extensii. Este procesul de regenerare, însa acest proces nu este vizibil. „Durata de viață” a unei gene este de 60-90 de zile, după care ea cade. Desigur, dacă aplicăm gene false, acest ciclu se scurtează, dar numai când sunt aplicate necorespunzător și dacă nu se potrivesc genelor naturale ale clientei. Însă, în niciun caz, nu este adevărat că nu vor mai crește la loc.

Există anumite contraindicații în ceea ce privește extensiile de gene fir cu fir?

V. C.: Este strict interzisă aplicarea extensiilor de gene la persoanele care suferă de conjunctivită, blefarită, sindromul ochilor uscați sau care au avut intervenții chirurgicale recente la nivelul ochilor.