De Crăciun, dăruim sânge, dăruim viață!

donare sânge

Joi, 20 decembrie 2018, în Strada Agricultori 82 din București, angajații Clinicilor și Centrului Medical Provita își dau întâlnire cu toți cei care doresc să le fie alături într-un teambulding puțin mai „altfel”. S-au gândit că acum, în prag de sărbători, să facă tot ceea ce știu ei mai bine – și anume să ajute la salvarea celor din jur. Cum? Donând sânge!

Motivul de a dona sânge pare unul atât de banal: ajută la salvarea vieților. De fapt, se estimează că la fiecare două secunde, în fiecare zi, cineva are nevoie de sânge. Deoarece sângele nu poate fi fabricat în afara corpului și are o durată de valabilitate limitată, nevoia de sânge este permanentă, putând fi satisfacută doar prin prezența continuă a unui număr suficient de donatori care sunt dispuși să își sacrifice o parte din timp pentru a salva vieți.

Transfuzia de sânge și produse din sânge ajută pacienții care suferă de condiții medicale ce le pun în pericol viața să trăiască mai mult timp și să mențină o calitate superioară a vieții, venind în același timp și în sprijinul procedurilor medicale și chirurgicale complexe.

Spre exemplu, transfuzia are un rol esențial în supraviețuirea mamelor și a copiilor în timpul dezastrelor provocate de om sau naturale, știut fiind că sângerarea severă în timpul sarcinii, la naștere sau după naștere este una din cauzele majore de deces matern.

Cine are nevoie de sânge? Nevoia nu se limitează doar la situațiile catastrofale, chiar dacă unii cred că cei pentru care se utilizează cantitatea cea mai mare sunt victimele accidentelor de circulație. Realitatea este însă alta: pacienții care au nevoie de cel mai mult sânge sunt cei tratați de cancer, cei aflați în operații chirurgicale și cei care suferă de boli hematologice ereditare.

Donatorii de sânge joacă, alături de medici, un rol vital în îngrijirea medicală a pacienților din comunitate. După unele estimări, deși circa o treime din populație este eligibilă pentru a dona sânge, totuși doar 5% o și fac.

Iată de ce, cu fiecare donare de sânge, oferi forță, speranță și curaj pacienților și familiilor acestora din spitalele locale. Iar gestul tău este una dintre contribuțiile importante pe care le poți aduce societății. Nu îți dăunează cu nimic, nu reprezintă nicio amenințare pentru metabolism, iar corpul tău poate regenera sângele donat în doar câteva zile.

La Provita, având în vedere specificul meseriei noastre, încercăm să fim întotdeauna alături de pacienții noștri, dar mai ales când le e greu și au cel mai mult nevoie de ajutor. Suntem o echipă unită care simte la fel, ne petrecem zilele de sărbătoare împreună și ne-am gândit să facem anul acesta și daruri împreună. Iar cele mai de preț daruri pe care ni le dorim cu toții sunt viața și sănătatea. Așa că, doar cu puține zile înainte de Crăciun, noi ne dăm întâlnire într-un altfel de teambulding. Ne vom întâlni la Centrul Medical Provita să donăm sânge. Și primim cu drag alături de noi familii, prieteni, pacienți, vecini, cunoscuți. Oricine dorește să ofere o șansă la viață celor aflați în suferință e așteptat să vină la noi joi 20 Decembrie, începând cu ora 08:00, în Str. Agricultori 82, să doneze sânge.””, spune dr. Ovidiu Nicolae Palea, managerul și fondatorul Centrului Medical Provita.

__________________________________________

Înscrie-te și urmărește evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/2210132315664488

Citește beneficiile oferite donatorilor de sânge și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească: www.facebook.com/notes/provita/informatii-utile-pentru-potentialii-donatori-de-sange/1815289971931502/

DĂRUIM SÂNGE – DĂRUIM VIAȚĂ este o campanie de donare de sânge organizată la Centrul Medical Provita și susținută de Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București.