Beneficiile dușurilor reci

Sursa: Google

Probabil că practica dușurilor reci nu vă este străină. Există tradiții în țările nordice conform cărora oamenii practică acest tip de dușuri frecvent, ca urmare a beneficiilor aduse – îmbunătățirea sistemului imunitar, îmbunătățirea calității somnului, înfrumusețarea aspectului pielii etc.

Îmbunătățirea aspectului părului și pielii!

Un truc minunat pe care îl puteți introduce în rutina dumneavoastră de îngrijire este clătirea părului și a pielii cu apă rece timp de câteva secunde, la finalul dușului. Spre desebire de apa caldă, care dilată porii, cea rece îi închide, oferind astfel un aspect plăcut și lăsând pielea mai catifelată. Din punct de vedere al părului, clătiți-l după aplicarea balsamului cu apă rece, pentru a reține o cantitate mult mai mare la nivelul firului de păr, oferindu-i astfel un aspect neted, lucios și îngrijit!

Îmbunătățirea sistemului imunitar!

În urma studiilor efectuate în țările nordice, cercetătorii au concluzionat faptul că expunerea la temperaturi scăzute, întărește sistemul imunitar. Astfel, dușurile cu apă rece sunt o metodă excelentă pentru a spori funcționalitatea sistemului imunitar. Nu degeaba ați auzit de la bunici vechea vorbă „lasă-i să se călească!”. Știința demonstrează acum faptul că expunerea la temperaturi scăzute crește numărul de celule T și limfocite!

Îmbunătățirea calității somnului!

Hidroterapia este o practică cu o vechime destul de amplă. Sfârșitul anilor 1800 era predominat de tratamente hidroterapeutice, acestea rezolvând o multitudine de probleme în rândul pacienților, printre care și insomniile. Modalitatea în care acționează dușurile reci asupra organismului este prin calmarea acestuia și instalarea senzației ulterioare de somn, motiv pentru care se recomandă ca acestea să fie făcute seara! Drept bonus, dușurile reci sunt recunoscute drept fiind un mare ajutor și în ameliorarea simptomaticilor din depresie, anxietate și reducerea stărilor de stres și tensiune din corp.

Ajutor în pierderea greutății!

Un studiu realizat recent a demonstrat faptul că strict prin practicarea dușurilor reci, o persoană poate pierde până la 4 kilograme anual. Prin stimularea corpului cu apă rece, este stimulat și țesutul adipos maro, acesta începând să piardă din proporții.

Autor: Bianca Petcu