5 minute despre fashion & blogging, cu Ovidiu Buta

5 minute despre fashion & blogging, cu Ovidiu Buta

De vorba, la o cafea virtuala, intre doua zboruri Bucuresti – Louisiana.

Il stiu pe Ovidiu (foto) de aproape 10 ani si pot spune ca a ramas acelasi neobosit cautator de frumusete si stil. A facut munca de pionierat in fashion, nu numai prin activitatile stilistice, dar si prin curajul de a incerca sa “educe” persoanele publice din Romania.Cum ti-ai sintetiza experienta in cateva cuvinte ?
Un roller coaster nebun.Simti ca vedetele noastre au invatat cate ceva din ceea ce ai incercat tu sa transmiti?
Poate ca da, poate ca nu. Important este ca publicul lor sa inteleaga ce pot invata de bine (dar si ce trebuie sa evite) de la vedeta lor preferata.

De acum 10 ani (cand comentai curajos look-urile vedetelor din Romania) si pana azi, sursele de informare/educare stilistica s-au multiplicat aproape exponential.

Crezi ca acest fapt se vede si in lookul romanilor (nu neaparat vedete)?
In mod sigur toata aceasta abundenta de informatie se vede cat se poate de clar si la nivelul vestimentatiei. Suntem mult mai curajosi, mai dispusi sa experimentam cu look-ul nostru, mai liberi.

Ce loc ocupa un blog de fashion intre toate sursele stilistice?
Depinde de blog si depinde de cine il face. Lucram intr-un domeniu creativ in care orice idee interesanta poate deveni un editorial de moda, sa zicem. Iar atunci cand pornesti la drum iti cauti „aliatii” in orice zona si, de multe ori, gasesti lucruri pertinente sau absolut surprinzatoare in special pe bloguri. Desigur, exista si reversul medaliei.Ce anume ii ofera autoritate unui blogger de fashion?
Originalitatea si coloana vertebrala.

Ai fost speaker la Digital Divas. Cat de importante crezi ca au devenit blogurile de profil daca deja exista premii in lumea blogosferei?
Bogurile de moda sunt importante. Cel putin in acest moment. Ce ne rezerva viitorul, ramane sa vedem.
Ai proiecte legate de mediul online?
Lucrez in online din 2007 si de atunci am dezvoltat zeci de proiecte pe www. In prezent aproape orice trebuie sa se desfasoare in online sau sa fie dublat de online.

Cum privesti tu acest tip de comunicare?
Cu detasare.

Sunt multe vedete cu proiecte online. Crezi ca daca nu esti pe FB sau in mediul online, nu existi?
Poti sa nu existi in online si totusi numele tau sa apara foarte des in conversatiile altora.  Online-ul te poate ajuta sa te (re)inventezi constant, sa comunici direct cu publicul (sau macar sa dai senzatia ca faci acest lucru) si sa intelegi care este cu adevarat locul tau.

Articol publicat pentru Avon Connects