Urmeaza nopti magice

Urmeaza nopti magice

Un ritual care ma ajuta sa trag linie si sa imi identific rezolutiile si proritatile anului care vine.

S-au facut deja 10 ani de cand, in fiecare an intre Craciun si Boboteaza am grija sa tin un ritual, sa-i zicem magic. O buna prietena, psiholog cu specializare in terapii alternative, mi-a povestit cum a reusit ea sa-si identifice si sa-si  ierarhizeze dorintele si prioritatile pentru anul urmator. Intre Ajunul Craciunului si Boboteaza, in fiecare seara inainte de culcare, vizualizeaza ce isi doreste sa se intample in anul urmator. Fie ca e vorba de realizarile profesionale, de viata amoroasa sau de achizitionarea unei masini. Pe mine m-a ajutat sa ma organizez si, desi poate am fost sceptica la inceput, an dupa an am observat ca functioneaza. Si stiti de ce? Pentru ca o data ce ti-ai scris pe hartie dorinta, se declanseaza parca niste forte nevazute care fac in asa fel, incat, aceasta sa capete forma si finalitate. Pana la urma, nu conteaza daca e magie (pentru ca noptile acestea sunt, parca, altfel) sau o chestiune de vointa personala (odata identificata dorinta, ne concentram sa o si indeplinim), important este, cel putin in cazul meu, ca muuuulte dintre ele se indeplinesc. Si cel mai minunat este ca unele dintre dorinte devin realitate in niste forme atat de surprinzatoare, de ma fac sa iubesc la nebunie viata si universul asta de infinite posibilitati!  Si mai e ceva. Cand citesc carnetelul in care am scris anul trecut, trag si o linie, inteleg mai bine ce ar fi trebuit sa fac pentru a-mi implini acea dorinta sau de ce, poate, nu era momentul ca acea dorinta sa se implineasca atunci. Aceste nopti speciale sunt momentul meu din an cand trag linie, cand imi internalizez lectiile anului care se incheie, cand constientizez ce-am invatat, la ce mai am de lucrat si cand, mai presus de orice, pretuiesc fiecare clipa ce mi-a fost data s-o traiesc.
Si acum, iata pe scurt, ritualul meu:
Pregatirea
Cu cateva zile inainte de Ajunul Craciunului, imi aleg un carnetel care sa ma inspire si incep sa imi ierarhizez dorintele in functie de prioritati si “domeniul” lor. Am pagina cu dorinte legate de sanatate, alta pentru proiecte personale, alta pentru dorinte materiale, sa le zicem (de la vacante la chestii foarte palabile). Si in toate zilele acestea, cand mai identific cate o anumita dorinta, incerc sa o formulez ca pe o afirmatie si o scriu la “rubrica potrivita”.
Noptile magice
In Ajunul Craciunului le recitesc, le ierarhizez si incerc sa imi dau seama daca le pot organiza pe cele 12 luni ce vor urma. Apoi, incepand cu Ajunul Craciunului,  oricand in timpul zilei ma gandesc la dorintele mele pentru ianuarie, apoi pentru februarie (in ziua urmatoare) si tot asa. Iar seara, inainte de culcare, am un mic ritual: visez cu ochii deschisi cum mi se implinesc acele dorinte. Pur si simplu vizualizez situatii care duc la implinirea lor. Apoi, ma rog pentru a intalni oamenii potriviti pentru a mi se indeplini dorinta si a se crea oportunitatile care sa o transforme in realitate.
Craciun Fericit si multe dorinte implinite!