Un interviu parfumat

Un interviu parfumat

De vorba cu Chantal Roos, o figura importanta din domeniul parfumeriei mondiale.

Chantal Roos a intrat in industria parfumurilor in 1976, incepandu-si cariera laYves Saint Laurent, unde s-a ocupat de imaginea completa (de la nume, designul flaconului, alegerea parfumierului, ideea campaniei publicitare) pentru parfumuri ca Opium, Kouros, Paris sau Jazz! In 1992 a inceput colaborarea cu Issey Miyakepentru L’Eau D’Issey, iar din 1993 a creat campanii pentru Jean Paul Gaultier Classique si Le Male. Din 2000 se intoarce ca presedinte al departamentului de beauty la YSL. Iar, recent, a creat alaturi de fiica ei, Alexandra, brandul Dear Rose(cu 5 parfumuri: A Capella, I Love My Man, Bloody Rose, Symphathy For The Sun si La Favorite).
Pentru ca a venit in Romania, n-am vrut sa pierd ocazia si sa intreb o femeie cu un astfel de CV impresionant in ale parfumeriei… ce inseamna, de fapt, parfumul in viata femeilor. Asta pentru ca am si decretat luna august, luna parfumurilor pe site-ul meu.
Ce ai invatat despre femei in toti acesti ani dedicati crearii de parfumuri?
Am invatat ca femeile stiu ce vor si ce li se potriveste. Vor sa-si exprime feminitatea si cauta sa fie diferite, unice. Ne confruntam astazi cu noua maniera de abordare a lumii parfumurilor. Asta ne dorim sa le aducem odata cu noul brand Dear Rose.
Cum ai defini feminitatea?
Incredere, seductie, eleganta atemporala si o personalitate hotarata.
Cum este femeia seducatoare?
Ea este asa cum isi doreste sa fie. Plina de incredere!
Cum se pot contopi femeia si parfumul intr-o singura entitate?
Este vorba de comuniune! Simti cum parfumul face parte din tine, iti exprima personalitatea. Parfumul poate reprezenta un instrument de seductie, pulverizezi si te simti frumoasa, plina de incredere si gata de a porni la drum…Este un gest foarte intim, iti permite sa simti emotii… doar tu si parfumul tau.
Sau cat de important este parfumul in arsenalul de seductie al unei femei?
Inca din antichitate femeile purtau parfum, parfumau asternuturile… Parfumul face parte din seductie, desigur, si din senzualitate. Femeile atrag barbatii cu parfumul lor!
Daca o fata ar vrea sa invete despre stil, ce i-ai spune?
In zilele noastre suntem inconjurati de „stil”. In moda, desigur, in amenajarile interioare… Fiicei mele i-as spune ca secretul sta in curiozitate. Trebuie sa fie capabila sa retina informatii si apoi sa aiba incredere in ea pe drumul identificarii propriului stil. Asa cum in arta incepi prin a-ti copia maestrii si apoi, cu putin noroc, iti gasesti propria cale si propriul stil.
Care sunt pasii de urmat pentru a alege parfumul perfect?
Parfumul perfect este acela pe care-l alegi, indiferent de pasii urmati… fiecare experienta este buna atata timp cat te duce catre TINE.
Crezi in parfumul semnatura sau in schimbarea parfumului in functie de zi/seara ori sezon?
Cand eram tanara am purtat acelasi parfum timp de 15 ani! Astazi il pot schimba in functie de cum ma simt, in functie de sezon. Insa ramane o semnatura. Doar ca am descoperit ca pot avea mai multe parfumuri semnatura.