Soirees de la Mode

Soirees de la Mode

In amintirea celor 85 de ani de la nasterea sa, Audrey Hepburn a fost aleasa fashion icon-ul inspirational al celei de-a 14-a editii de Soirees de la Mode, in 2014.

Desemnata in acest an de presa internationala de film, sustinuta si cea de lifestyle, ca fiind cea mai frumoasa femeie a ultimilor 50 de ani, Audrey Hepburn este, in viziunea mea, nu doar o actrita desavarsita, un trendsetter al vremurilor ei, ci un suflet minunat. Acea frumusete absoluta care vine din interior si umple orice spatiu. Eu sunt fascinata nu doar de stilul ei impecabil, de atitudine sau distinctie, de rolurile ei remarcabile, ci si de toate actele de caritate carora si-a dedicat ultima parte a vietii.

Cu asa o tema generos inspirationala, 12 designeri romani si-au prezentat viziuniole creative inspirate de Audrei Hepburn.

Mi-era dor de o prezentare de moda de calitate (deh, reminiscente de pe vremea cand realizam emisiunea MTV Stylissimo), de un astfel de eveniment tip exercitiu in care un grup de designeri isi prezinta propria viziune, ca un omagiu, unui personaj de asemenea calibru. Si mi-a placut muzica Mariei Raducanu (compozitoare si interpreta de etno jazz), locatia si faptul ca Alin Galatescu, directorul general Avampremiere si organizator al evenimentului a stiut (a avut dintotdeauna intuitia asta, dar a confirmat si de data asta) sa aleaga designerii potriviti pentru o astfel de Soiree speciala.

Mi-au placut mult (la nivel personal, fara sa fi cantarit stilistic, cromatic, compozitional) piesele Kingai Varga, cele ale Simonei Semen, ale lui Marie Ollie. Interesante au fost toate celelalte viziuni (Natalia Vasiliev, Agnes Toma, Mirela Fraser, Sandra Galan, Florina Ivascu, Norina Stoica, La Chatterie, R Ias Couture / Rozalia Bot).

Credit foto: Mircea Netea

 photo IMG_8392_zpsa6d976b7.jpg
 photo IMG_8355_zps07bea6ed.jpg
 photo IMG_8331_zpsa96a9b69.jpg
 photo IMG_8304_zps547939df.jpg
 photo IMG_8457_zps0fba1ab5.jpg