Simon Baker, gentlemanul perfect

Simon Baker gentlemanul perfect

Lansarea Gentlemen Barber Edition mi-a amintit de interviul pe care i l-am luat lui Simon Baker, acum un an si jumatate.

Recent s-a lansat pe piata Gentlemen Barber Edition, un set extrem de chic in care Givenchy a inclus parfumul Gentlemen Only si un after-shave balm pentru un ritual de ingrijire demn de un gentleman. Prilej cu care mi-am amintit de vizita mea la Paris, la lansarea parfumului Gentlemen Only si de interviul exclusiv cu Simon Baker pe care sigur il stii din The Mentalist sau din Diavolul se imbraca de la Prada. Recunosc, inainte de a-l cunoaste, nu eram mare fan. Insa, in acea jumatate de ora, am descoperit un barbat sincer, carismatic si foarte volubil. Un adevarat gentleman modern!
La ce te-ai gandit cand ti s-a propus sa fii imaginea noului parfum?
M-am gandit ca nu pot sa fac asta. De obicei am aceasta atitudine. Nu stiu ce m-a speriat, dar… Nu a fost vorba despre „nu vreau sa ma implic in treaba cu Givenchy”, ci mai degraba despre „chiar vrea Givenchy asta? Nu e o greseala?“  Apoi m-am gandit ca m-au  ales cu un scop, sa am incredere in alegerea lor, in instinctul lor. Mai ales ca imi place brandul, ceea ce reprezinta el, imi place ca are radacini aristocrate. M-am identificat cumva si, desi am fost nervos din cauza asteptarii create pentru intruchiparea gentlemanului perfect si modern, am acceptat! Imi place ca notiunea moderna de gentleman nu mai tine de clasa sociala in care te-ai nascut. Azi, oricine poate fi un gentleman. Tine de felul in care te porti, cum te descurci in anumite situatii, cum tratezi oamenii, de intentiile bune. Sa fiu sincer, imi doresc sa fiu un gentleman. Nu sunt un gentleman tot timpul, gresesc adesea, dar ma straduiesc.Primul parfum…

A fost un dar. Nu-mi amintesc exact numele, era compus dintr-un singur cuvant, era prin 1989, eram intr-un aeroport cu o fata din Canada care mi l-a daruit.Parfumul iti provoaca amintiri…

Da, exact ca muzica. Cand auzi o melodie sau simti o aroma, iti aminteste de cate ceva. De exemplu, aroma de crema cu zinc imi aminteste de plaja, ocean si copilarie. Pentru ca in Australia este soare si cald tot timpul, parintii ma dadeau cu astfel de crema.Cunosti un gentleman adevarat?

Da, cel mai bun prieten al meu, cavalerul de onoare de la nunta mea si nasul celor trei copii este intruchiparea gentlemanului modern absolut. Are un fel minunat de a fi, are o politete innascuta, o generozitate iesita din comun si nu isi da deloc importanta.Ai personificat multe personaje, dar acum te joci pe tine. E dificil?

Este, pentru ca te simti mai vulnerabil. Este totusi un job de actor – sunt camere, lumini, un regizor, dar nu interpretez un personaj, ci pe mine. M-am simtit mult mai expus, ca si acum cand nu vorbim despre un film sau un personaj, ci despre mine si un parfum.Interviu publicat in numarul de mai 2013 al revistei InStyle.