Probleme cu ochii? Ce simptome poți avea dacă stai mult la calculator

probleme cu ochii
Sursa foto: Pinterest.com

Dacă aveți probleme cu ochii, de vină este, cel mai probabil, tehnologia modernă. Fie că faceți analize complicate sau aflați pe unde au mai fost în vacanță prietenii voștri, petreceți mult timp zilnic pe smartphone-uri, laptopuri sau tablete.

Cu siguranţă tehnologia este o unealtă indispensabilă omului modern, dar ştim şi ce implicaţii are aceasta pentru sănătatea ochilor?

„Nu există nicio cercetare concretă care să arate faptul că utilizarea constantă a tehnologiei produce o deteriorare permanentă a vederii. Dar, uitându-ne la ecrane luminoase pentru ore în şir, pot apărea probleme care, iniţial, pot fi considerate mai puţin importante”, declară dr. Richard Shugarman, profesor voluntar de oftalmologie la Institutul Bascom Palmer Eye al Universităţii din Miami.

Probleme cu ochii – simptome pe care le poți avea

Dureri de cap

Citirea unui text de culoare închisă pe un fundal extrem de luminos poate duce la spasme ale muşchilor la tâmple, fapt ce provoacă dureri de cap şi stres, afirmă studiile.

dureri de cap probleme cu ochii
Sursa foto: med-health.net

„Negru pe gri este mult mai uşor de citit, comparativ cu negru pe un alb strălucitor”, spune profesorul cercetător Shugarman.

Deci, dacă vă sunteţi în mijlocul unui episod de dureri de cap ca urmare a încercării de a citi de pe un ecran, luaţi în calcul să reduceţi contrastul laptopului sau al monitorului.

Ochi uscaţi

Atunci când ne uităm la ceva în depărtare, ochii clipesc automat de un anumit număr de ori. Cu toate acestea, rata de clipire încetineşte atunci când te uiţi la lucruri care sunt mai aproape, evidenţiază studiile de specialitate, ceea ce înseamnă că lacrimile se evaporă mai repede decât atunci când clipirea are loc mai frecvent.

ochi uscați
Sursa foto: Pinterest.com

Pentru persoanele care au deja ochii uscaţi, inclusiv persoanele care poartă lentile de contact care stau pe partea de sus a filmului lacrimal şi cele care stau cu ochii strânşi în faţa unui ecran pentru perioade lungi, uscarea ochilor se poate agrava şi poate cauza senzaţii de mâncărime şi episoade de clipit puternic. Folosirea picăturilor poate fi de ajutor, dar este indicat să ceri sfatul medicului oftalmolog pentru a face cea mai bună alegere!

„Ochii sunt, în general, într-o poziţie confortabilă atunci când sunt paraleli (ochii sunt paraleli atunci când privim la distanţe mari). Pentru a remedia această problemă, de câteva ori pe oră este bine să privim în depărtare, mutând ochii de la ecran sau de la obiectul asupra căruia ne focusăm atenţia, pentru a oferi muşchilor ochilor o pauză şi pentru a evita oboseala”, adaugă specialistul.

Vezi mai jos câteva exerciții pentru îmbunătățirea vederii!

The perfect workout for your eyes

Exercises to strengthen your eye muscles and improve your vision.

Gepostet von Bright Side am Freitag, 15. April 2016

Oboseala ochilor

De-a lungul unei zile, privirea noastră este nevoită să se concentreze atât pe lucrurile din apropiere, cât şi pe cele de la distanţă. Cu toate acestea, în proporţie de 60-70%, atenţia ochilor este concentrată asupra obiectelor aflate cât mai aproape de noi. Acest lucru se soldează cu tensionarea muşchilor ochilor, provocând astfel dureri de cap şi o senzaţie acută de oboseală.

Articol redactat pentru CSID