Interviu exclusiv cu Bobbi Brown despre machiajul natural

Interviu exclusiv cu Bobbi Brown despre machiajul natural

Make-up artist celebru, fondatoare a unui brand cu unele dintre cele mai ravnite produse de make-up, autor al unor carti considerate biblii de iubitoarele de machiaj, Bobbi Brown a crezut, de la inceput, in machiajul simplu. In texturile si nuantele care pun in valoare frumusetea naturala, scotand la iveala acea feminitate care cucereste instant.

I-am admirat ascensiunea si i-am vanat produsele ori de cate ori am fost plecata din tara. Acum sunt fericita ca produsele ei iconice se vor gasi si in Bucuresti. De ce este Bobbi Brown un icon la make-up artistilor? Pentru ca, din lipsa unor produse care sa arate bine pe piele a inceput sa creeze formule naturale si eficiente pe care le-a folosit in sedintele foto pentru reviste ca Vogue sau Glamour, ori pentru New York fashion Week. Si pentru ca de 25 de ani se perfectioneaza continuu.

Nu numai ca se afla la conducerea propriei sale companii, dar apare constant in emisiuni TV, in reviste, in ziare si in mediul online (e redactor sef al Yahoo! Beauty, redactor Beauty &Lifestyle pentru Elvis Duran and The Morning Show, o emisiune radio matinala cunoscuta la nivel national, fost redactor colaborator Beauty &Lifestyle pentru revista Health, apare in mod regulat in emisiunea Good Morning America, The Today Show, Oprah si The View). Mai mult, Bobbi a scris opt carti despre frumusete, devenind unul dintre cei mai bine vanduti autori, potrivit revistei New York Times.

Bobbi Brown: Cred ca frumusetea este ceva ce vine din interior – este despre increderea de sine pe care o avem. Nu trebuie sa privim machiajul ca pe un remediu pentru increderea de sine scazuta, dar cred ca daca avem produsele si informatiile necesare, machiajul le poate face pe femei sa se simta si sa arate bine.

Bianca Poptean: Care sunt caracteristicile unei femei frumoase?

B.B.: Secretul este simplu: fii tu insati! Asta inseamna sa ne apreciem si ridurile, dar si trasaturile unice pe care le avem. Cred ca fiecare femeie este frumoasa si cheia spre a evidentia acest lucru este increderea de sine. Pentru mine frumusetea nu inseamna doar felul in care arati. Este vorba despre cine esti tu ca persoana. Cand te simti bine o sa vezi ca nu ai nici o limita, poti face orice vrei tu – si asta imi place sa o numesc puterea frumosului.

B.P.: Care sunt produsele magice pe care ar trebui sa le foloseasca o femeie?

B.B.: Frumusetea incepe cu pielea, iar fondul de ten este secretul meu spre o piele curata, stralucitoare si fara imperfectiuni. Daca folosesti produsul potrivit, pielea va arata mai bine, mai sanatoasa si mai fresh. Cand vine vorba de machiaj, cateva produse esentiale sunt concealerul, fondul de ten, mascara si blush. Nu stiu pana acum o femeie care, cu putin anticearcan sub ochi, sa nu arate instant mai luminoasa si mai fresh. Si mai sunt obsedata de fardul roz. Este o culoare care ma improspateaza instant.

B.P.: Care sunt produsele care pot transforma in totalitate un machiaj?

B.B.: Nu as pleca pe o insula pustie fara anticearcan. Cand este folosit corect te face sa pari instant mai proaspata.

B.P.: Esti un fan al machiajului natural. De ce?

B.B.: Am preferat mereu un machiaj natural pentru ca nu se demodeaza niciodata si imi complimenteaza aspectul. Este perfect pentru orice ocazie – zi sau noapte. Este favoritul meu pentru ca se potriveste oricui si nu ai cum sa gresesti cu el. Totusi, machiajul natural nu inseamna sa ai fata curata. Totul sta in produse – trebuie sa alegi un fond de ten apropiat ca nuanta si textura cu pielea ta, farduri de pleoape in culori apropiate tenului si rujuri in culori apropiate buzelor. Decat sa incerc sa schimb ceva la trasaturile mele, mai bine le pun in valoare. Oricum, un machiaj natural va arata foarte bine mereu pe orice femeie si, in plus, nu se demodeaza niciodata.

B.P: Cum vezi industria cosmeticelor in viitor?

B.B.: De-a lungul anilor am invatat ca noutatea este cheia, mereu folosesc produse noi. In ultima perioada, eu si echipa mea ne-am concentrat pe produsele hibrid. Scopul meu este sa dezvolt produse care sa se potriveasca tuturor femeilor si, in acelasi timp, sa aiba beneficii pe termen lung. Am vazut ca femeile vor produse simple, de efect, care sa le ajute sa arate cel mai bine.

Articol aparut pe csid.ro