Fashion trends pentru toamna partea II

Fashion trends pentru toamna partea II

Tendintele toamnei in materie de moda

Moda acestei toamne ne surprinde prin stil, forma si culoare. De aceea am ales sa creez o miniserie de articole dedicate acestui subiect. Astazi continuam cu urmatoarele cinci tendinte din seria selectata de bunul meu prieten, criticul de moda Alin Galatescu.

 photo anii70celine__zpsbfffdb65.jpg

Anii 1970 Celine. Femeia Celine iubeste stilul si luxul insa nu uita de confort. Predomina puloverele de tricot cu maneci in cute, despartite pe sold, pantaloni cu talie inalta si fuste simple, suprapuse in partea anterioara pentru un efect grafic.

 photo ysl_zpsf735e291.jpg

Anii 1960 Yves Saint Laurent. Hedi Slimane a considerat ca look-ul rebel, copilaros, impletit cu maiestria couture, este directia de urmat pentru brandul Saint Laurent, surprinzandu-ne cu cizme pana la genunchi si leggings, fuste plisate scolaresti si jachete scurte drepte, dar si cape rotunjite sau haine de piele mult mai rafinate decat in trecut.

 photo louisvuitton__zps854e29fb.jpg

Neostreet Style Louis Vuitton. Nicolas Ghesquière directorul de creatie Louis Vuitton a surprins cu rafinamentul prezentarii sale – materiale de calitate superioara, tratamente inovatoare, cu rochii scurte, in forma de „A”, falsa talie clepsidra si rotunjimi sexy, cu pantaloni drepti din materiale inflorate sau vinil si jachete rigide.

 photo chanelsupermarket__zpsd600ca21.jpg

Supermarket si Sport Chanel. Desi, evident, Karl Lagerfeld n-a calcat niciodata intr-un supermarket, acesta a reusit sa-si imagineze lumea ca un super-magazin. Predomina siluetele de tip clepsidra, taliile incorsetate, topurile scurte si fustele pana la genunchi sau pantalonii din tweed viu colorat.

 photo SpaceageGaultier__zps47f7391e.jpg

Space Age Jean Paul Gaultier. un trend futurist, inspirat din filmele SF, din Al cincilea element cu jachete din piele si pulovere cu umeri exagerat de rotunjiti subliniate de fermoare, un costum de cosmonaut si mult, mult argintiu.