E în puterea ta să ai o inimă sănătoasă!

Poate că dacă nu aș fi văzut cu ochii mei cât de fragilă ne este sănătatea, dacă nu m-aș fi simțit neputincioasă în fața suferinței fizice prin care au trecut părinții mei, nu aș fi fost atât de vehementă azi pentru un stil de viață sănătos. Nu aș fi scris atâtea articole despre cât de important este să ne hrănim sănătos, să avem grijă de noi, să facem sport și să gândim pozitiv.

Amintirile despre bolile părinților mei sunt dureroase și cu cât mă gândesc mai mult la nesfârșitele zile, săptămâni și ani petrecuți prin spitale realizez că, poate, totuși, cu mai multă grijă pentru alimentație, cu puțin sport și, mai ales, cu renunțatul la fumat, poate ei ar mai fi trait și azi.  Sau, poate nu. Dar ar fi meritat încercat. Poate că, luate din pripă, diabetul și bolile cardio-vasculare – de care au suferit amândoi și de existența cărora au aflat în a doua parte a vieții – nu ar mai fi dus la toate complicațiile ce le-au îngreunat viața și, care, până la urmă, i-au și răpit de lângă mine.

Regretele mi-au rămas în suflet, însă timpul nu mai poate fi dat înapoi. Ce pot face este să am grijă de sănătatea mea, astfel încât copiii mei să nu treacă prin ce am trecut eu.

Umblând cu ai mei prin spitale, am reținut ce anume i-a încadrat pe amândoi în categoria de pacienți cu risc crescut pentru boli cardio-vasculare: fumatul, diabetul, nivelul crescut de colesterol, istoricul familial cu boli cardiace, vârsta de peste 45 de ani (bărbați) si 55 de ani (femei). Și așa am aflat de importanța colesterolului în apariția acestor boli ( care, apropos, reprezintă principala cauză a mortalității la nivel mondial, provocând 4,5% din cifra totală a deceselor din întreaga lume, 2,6 milioane de oameni conform Organizației Mondiale a Sănătății).

De ce e important nivelul colesterolului?

Știți deja că nivelul ridicat de colesterol poate fi periculos pentru sănătate. Această substanță grasă naturală este produsă în organism de ficat și se mai poate găsi și în alimente de origine animală (carnea, produsele lactate și ouăle). Acesta are un rol vital în formarea celulelor și producerea vitaminei D, a hormonilor și a bilei pentru digestie. Însă, nivelul ridicat de colesterol poate crește riscul de atac de cord, de atac cerebral și poate genera ateroscleroza și alte boli cardiovasculare, de aceea este important să îl menții sub control la un nivel considerat sănătos.

Ce e colesterolul “bun” și  colesterolul “rău”?

Colesterolul călătorește în fluxul sanguin prin intermediul lipoproteinelor, mici pachete cu lipide în interior și proteine la exterior. Sunt două tipuri principale de lipoproteine care transportă colesterolul în corp

Lipoproteina cu densitate mare (HDL). Este numit colesterolul bun, întrucât transportă substanțele grase către ficat, acolo unde sunt eliminate din organism. Astfel, un nivel ridicat de colesterol HDL înseamnă un risc redus de boli cardiace.

Lipoproteina cu densitate mica (LDL). Este intitulat colesterolul rău pentru că aceste lipoproteine facilitează depunerea lipidelor pe pereții arterelor. Nivelul ridicat de colesterol LDL în sânge reflectă un risc semnificativ crescut de îmbolnăvire cardiacă.

Trigliceridele. Un tip de grăsimi care se dezvoltă pe fondul consumului de dulciuri și alcool.

unnamed

Cum poți normaliza nivelul colesterolului?

Unul dintre cele mai recente progrese înregistrate în domeniul științelor nutriţiei – peste 55 de studii care demonstrează că beta-glucanul din ovăz reduce nivelul colesterolului din sânge –  este acum la îndemâna oricui. Cercetătorii de la Herbalife au introdus  ingredientul cheie OatWellTM, beta-glucan de ovăz, într-un produs care, consumat regulat, reduce sau păstrează nivelul colesterolului din sânge. Colesterolul cu valoare ridicată este un factor de risc în dezvoltarea bolilor coronariene., iar beta-glucanii contribuie la menținerea colesterolului în limite normale. Efectele benefice sunt obţinute prin consumul unei doze zilnice de 3 g de beta-glucani din ovăz. Boala coronariană are multipli factori de risc, iar modificarea unuia dintre acești factori de risc poate avea sau nu un efect beneficCu un conținut bogat în fibre și o adevărată sursă de proteine, o măsură de Beta heart® furnizează  și 1.5g de beta-glucani din ovăz, fibre solubile ce se găsesc  în tărâțele de ovăz și care ajută la reducerea sau menținerea nivelului de colesterol. Prepară  Beta heart® cu apă sau suc de fructe, sau adaugă-l în shake-ul tău preferat.

Nu vreau să devin nostalgică și să mă gândesc că dacă acest produs ar fi apărut cu 10 ani în urmă, m-aș fi bucurat și azi de prezența alor mei. Vrea, mai degrabă, să fac ce stă în puterea mea pentru ca proprii mei copii să se bucure de prezența mea mult timp de-acum înainte!

Produsele Herbalife pot fi achiziționate exclusiv prin intermediul rețelei de Membrii Independenți Herbalife. Pentru a contacta un distribuitor accesează:

Herbalife – România – Distribuitor Herbalife – Formular contact

Preț Beta Heart – 154 lei/cutia