Dieta indiană: cum poți slăbi câteva kilograme în 7 zile

dieta indiană
Susa foto: Unsplash.com

Dieta indiană este un plan nutriţional conceput special pentru a reduce nivelul de grăsime şi greutatea totală în doar 7 zile! Acest plan de dietă vegetariană pentru pierdere în greutate nu constă doar în slăbirea propriu-zisă, el este şi o metodă de menţinere a corpului cât mai sănătos.

Dieta indiană încurajează consumul de legume şi fructe, ceea ce va ajuta la creşterea ratei metabolice. Dietele vegetariene şi pierderea în greutate merg mână în mână. Este cel mai sănătos şi cel mai rapid mod de a scăpa de kilogramele în plus, dar şi unul dintre cele mai faimoase din lume.

Cum funcţionează dieta indiană

Majoritatea oamenilor sunt sceptici în privinţa acestui plan de dietă. Este cu adevărat atât de eficient? Puteţi pierde într-adevăr din greutate, doar prin adoptarea unei diete timp de o săptămână? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să înţelegem mai întâi modul în care funcţionează dieta indiană.

Detoxifierea – Dieta indiană este cea mai bună modalitate de a detoxifia corpul. Pentru acea săptămână, ţine-te departe de consumul alimente nesănătoase cum ar fi grăsimile, proteinele prelucrate şi carbohidraţii nesănătoşi; cel puţin în primele zile ale săptămânii.

Aceasta este o modalitate eficientă de a scăpa de toxinele acumulate în organism. Faptul că în timpul dietelor trebuie să consumăm până la 2 litri de apă în fiecare zi este o modalitate foarte bună de a ajuta digestia şi eliminarea toxinelor din organism.

Dacă îţi detoxifiezi organismul în mod regulat, acest lucru va ajuta la digestia mai rapidă şi la eliminarea regulată a toxinelor, ceea ce conduce în cele din urmă la scăderea în greutate.

Uşurarea mişcării intestinului – Unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt supraponderali este că nu sunt în măsură să scape de toxinele din organism. Consumăm alimente nesănătoase cu puţine fibre, care rămân în corpul nostru, provocând daune.

Cu toate acestea, dieta indiană asigură consumul unei mulţimi de alimente bogate în fibre şi apă pentru a îndepărta toxinele în mod regulat. Problemele intestinale, de exemplu constipaţia, pot fi evitate cu uşurinţă prin adoptarea dietei indiene.

Care este explicaţia ştiinţifică?

Are dieta indiană un fundament ştiinţific? Este o întrebare pe care majoritatea dintre noi cu siguranţă ne-o punem. Legumele şi fructele sunt pline cu vitamine şi minerale esenţiale şi satisfac cerinţele nutriţionale ale corpului.

Dieta este bogată în carbohidraţi complexi, cum ar fi orezul brun, care este bogat în substanţe nutritive esenţiale, precum magneziul, potasiul, calciul şi fibrele, având în acelaşi timp o cantitate mică de grăsimi.

În dieta indiană se poate consuma doar pui, care are un conţinut scăzut de grăsimi. Cantitatea potrivită de proteine face ca rata metabolică să crească şi prin urmare accelerează totodată arderea grăsimilor.

Un alt lucru care funcţionează pentru dietă este faptul că nu trebuie să limităm cantitatea de alimente pe care o consumăm, ci doar tipul de alimente consumate. Acest lucru funcţionează bine pentru majoritatea dintre noi, pentru că nu trebuie să ne privăm de ceea ce ne place. De asemenea, mâncatul frecvent şi în cantităţi mici, alături de creşterea cantităţii de apă va spori metabolismul şi va ajuta la pierderea de grăsimi.

Acest plan alimentar vegetarian de 7 zile a fost dezvoltat pentru ca angajaţii de la General Motors Inc să fie sănătoși și cât mai productivi. Scopul programului este de a dobândi o stare de sănătate optimă şi, ca bonus, reducerea numărului de kilograme.

La ce te poţi aştepta atunci când adopţi dieta indiană?

• Pierderea a 5 până la 8 kilograme în 7 zile
• Piele luminoasă
• Eliminarea toxinelor şi acumularea de energie
• Reducea grăsimii de pe abdomen și din jurul şi taliei

Dieta indiană: plan alimentar pe 7 zile

Ziua 1
Fiind prima zi, aceasta va fi întotdeauna cea mai grea. Încercă să te ţii departe de tot felul de pofte, deoarece vei consuma numai fructe. Poţi consuma toate fructele, cu excepţia strugurilor, bananelor, lychee şi mango. Le poţi avea în orice cantitate doreşti. Se sugerează cu toate acestea consumul mai ridicat de pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşuni şi pepeni galbeni. Poţi să mănânci de 20 de ori pe zi, atâta doar că va trebui să mănânci strict fructe.

Mic dejun (8.30 AM) – 1 măr mediu, 1 pahar de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30) – 1 castron de pepene galben, 1 pahar de apă
Prânz (12.00 la prânz) – 2 felii de pepene verde, 2 pahare de apă
Gustarea după-amiază (ora 16:00) – 1 portocală, 1 pahar de apă
Gustare de seară (6.30) – 1 pară, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – 1 guava, 1/2 grapefruit, 2 pahare de apă

Ziua 2
A doua zi este „ziua tuturor legumelor”. Nu poţi mânca nimic altceva în afară de legume. Poţi mânca oricât de multe legume doreşti, până când te vei simţi sătul, însă este important ca ele să fie fierte sau crude. Poţi chiar să îţi începi ziua cu un cartof fiert şi o lingură de unt, alături de ceai. Acest lucru se face pentru a oferi organismului suficientă energie şi carbohidraţi pentru ziua respectivă.

Micul dejun (8.30 AM) – 1 cartof fiert de dimensiuni medii, topit cu 1 linguriţă de unt
Snack-ul dimineaţă (10.30 AM) – 1 castron de varză şi salată verde, 1 pahar de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 castravete, 1 ceapă, 1/2 morcov, 2 pahare de apă
Gustarea de după-amiază (ora 16.00) – 1 cană de broccoli fiert, 1/2 cană de ardei, 2 pahare de apă
Gustare de seară (6.30 PM) – 1 cană conopidă fiartă, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – Mix de morcov, sfeclă, broccoli şi fasole verde, 2 pahare de apă

Ziua 3
Ziua 3 este o combinaţie a zilelor 1 şi 2. Poţi mânca fructele şi legumele menţionate. Mănâncă orice cantitate doreşti şi consumă multă apă conform instrucţiunilor. Trebuie să eviţi cartofii în ziua a 3-a pe măsură ce obţii suficientă cantitate de carbohidraţi din fructe. Sistemul tău este setat pentru a arde excesul de kilograme. Poftele tale pot încerca să domine, dar gândeşte-te la pierderea în greutate şi la cele mai bune rezultate.

Mic dejun (8.30 AM) – 1 castron de pepene galben sau 1 măr, 2 pahare de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – 1 pară, felii de ananas, 2 pahare de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 castron cu mix de castravete, ceapă, morcovi, salată verde, 2 pahare de apă
Gustare de după-amiază (ora 16.00) – 1 portocală sau 1/2 grapefruit şi 1 pahar de apă
Snack de seară (6.30 PM) – 1 pară sau 1 guava
Cina (20.00) – 1 bol de broccoli fiert, 1/2 sfeclă fiartă, 1/2 cană papaya crudă, 2 pahare de apă

Ziua 4
Îţi aminteşti cum ţi s-a spus să nu mănânci banane în primele trei zile? Ei bine, în a patra zi a dietei vegetariene pentru pierderea în greutate, ai libertatea de a mânca până la 6 banane pentru întreaga zi. Poţi bea până la 4 pahare de lapte. Trebuie să fi auzit că bananele ajută la creşterea în greutate, cu toate acestea, în această dietă ele acţionează ca o sursă de potasiu şi sodiu pentru organism. Ca urmare a consumului redus de sare, bananele îşi vor face treaba într-un mod cât mai eficient.

Mic dejun (8.30 AM) – 2 banane, 1 pahar de lapte
Snack-ul de dimineaţă (10.30) – Banana se amestecă cu 1 cană de lapte
Prânz (ora 12.00) – 1 castron de supă de legume făcută cu varză, morcovi şi ceapă
Gustare de după-amiază (4.00 PM) – Shake-ul de banană realizat cu 1 banană şi 1 pahar de lapte
Cina (20.00) – 2 banane şi 1 pahar de lapte
Bea 8 – 10 pahare de apă pe parcursul zilei!

Ziua 5
Ziua 5 este o zi de sărbătoare deoarece poţi avea o masă gustoasă. Poţi mânca roşii, varză, germeni şi brânză de vaci. De asemenea, poţi adăuga bucăţi de soia la masă. Prepară o supă gustoasă cu ingredientele menţionate şi consumă cu încredere. Asigură-te că ridici şi aportul de apă în ziua 5.

Mic dejun (8.30 AM) – 2 roşii, un castron de fasole roşie fiartă condimentată cu sare, piper şi lămâie, 2 pahare de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – o ceaşcă de tofu sau caş, 2 pahare de apă
Prânz (12.00) – un castron de brânză, 2 roşii, spanac, 2 pahare de apă
Gustarea de după-amiază (ora 4.30) – salată verde cu ceapă, suc de lămâie, piper şi un vârf de sare, 2 pahare de apă
Cina (8.00 PM) – Curry realizat din soia / supa de legume, castravete şi salată de roşii din 1 castravete şi 2 roşii, 2 pahare de apă
*În cazul consumului de alimente non-vegetariene se recomandă:
2 ouă pentru micul dejun
pui fiert sau peşte copt pentru prânz

Ziua 6
Această zi este puţin diferită de ziua 5. Ai voie tot ceea ce ai consumat în ziua anterioară, cu excepţia roşiilor. Supa gustoasă şi o mulţime de apă ar trebui să te ajute pe timpul zilei. Legumele vor oferi vitamine şi fibre corpului. În acest moment vei observa schimbarea în corpul tău. Continuă să consumi zilnic o cantitate considerabilă de apă.

Mic dejun (8.30 AM) – 1 castron de legume amestecate, fierte sau cu sos, 2 pahare de apă

Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – boabe medii de fasole fierte cu 1 cub de roşii condimentate cu un vârf de sare şi alte condimente, 2 pahare de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 ceaşcă de orez brun fiert, 1 castron de supă de legume, 2 pahare de apă
Gustare de după-amiază (4.00 PM) – 1 măr, 1 pahar de apă
Snack-ul de seară (6.30) – 1 castron mic de linte fiartă, condimentată cu sare şi suc de lămâie, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – 1 castron de legume fierte amestecate, 1 pahar de apă
*În cazul consumului de alimente non-vegetariene se recomandă:
2 ouă pentru micul dejun
pui fiert sau peşte copt pentru prânz

Ziua 7
Ultima zi a planului de dietă. Aceasta este cea mai importantă zi. Poţi consuma suc de fructe proaspete, o ceaşcă de orez brun sau alte legume pe care doreşti să le consumi. Nu uita de consumul de apă!

Mic dejun (8.30 AM) – 1 bol de pepene galben, 1 pahar de apă
Snack-ul de dimineaţă (10.30 AM) – O mână de fructe proaspete sau congelate sau 1 morcov, 1 pahar de apă
Prânz (ora 12.00) – 1 ceaşcă de orez brun fiert, 1 castron de legume uscate, 2 pahare de apă
Gustare de după-amiaza (ora 16.00) – 1 măr sau 1 pară, 1 pahar de apă
Gustare de seara (6.30) – 1 guava, 1 pahar de apă
Cina (20.00) – 1 castron de supă de legume mixte, 2 pahare de apă

Dieta indiană: ce legume poţi consuma

• Cartofi (numai pentru micul dejun din ziua 2) – Amidonul prezent în cartofii fierţi răciţi se transformă în amidon rezistent, care promovează oxidarea grăsimilor şi reduce grăsimea abdominală.
• Castravete – Aceasta este una dintre cele mai bune legume cu conţinut scăzut de calorii şi non-amidon pentru scăderea în greutate.  ½  de castravete feliat conţine doar 10 calorii.
• Salată – una dintre cele mai sănătoase legume, care are un nivel scăzut în calorii şi bogată în vitamine şi fibre.
• Varza – bogata in vitamina C şi antioxidanţi, varza ajută la creşterea imunităţii.
• Broccoli – Phytonutrient Sulforaphane găsit în broccoli luptă împotriva grăsimilor din organism. Această legumă cu conţinut scăzut de calorii reprezintă o sursă importantă de fibre şi calciu
• Ardeii graşi – Substanţa dihidrocapsiatul de stimulare a metabolismului prezentă în ardeiul gras promovează arderea grăsimilor.
• Ceapa – Quercetinul flavonoidul găsit în ceapă activează proteinele din organism, arde grăsimea stocată şi previne formarea de noi celule grase.
• Spanac – Această legume verzi cu frunze este încărcată cu proteine care promovează masa musculară slabă şi promovează arderea caloriilor.
• Morcovi – Morcovii sunt încărcaţi cu beta-caroten şi fibră.
• Conopidă – Această legumă cruciferă este încărcată cu fibre, acid folic şi vitamina C.

Ai grijă să combini alimentaţia cu mişcarea, crescând în intensitate de-a lungul fiecărei zile!

Articol redactat pentru CSID