Creatorii parfumului Nuit D Issey se destainuie

Creatorii parfumului Nuit D Issey se destainuie

Pentru ca Issey Miyake este unul dintre preferatii mei, nu puteam rata cea mai recenta lansare a brandului, un parfum cu personalitate.

Issey are de la mine, aprioric, un cec in alb. Orice face. Si, recunosc, stiam ca imi va placea parfumul inainte de a-l mirosi la lansarea lui care a avut loc in cel mai nou magazin Douglas, de la Carrefour Vulcan. Am descoperit o aroma intensa cu note lemnoase si de piele, crocanta si incisiva, puternic masculina. Notele de citrice, aromele piperat lemnoase, cele de vetiver uscat, cele de lemn intunecat si de piele pot fi purtate doar de un barbat cu personalitate.

Si, pentru ca ma stiti curioasa din fire, nu m-am lasat pina nu am facut rost de cateva vorbe cu Dominique Ropion si Loc Dong, mintile creatoare ale parfumului Nuit D Issey.

Daca ar trebui sa alegeti o familie de note pentru Nuit D Issey, care ar fi aceasta?
D. R. & Loc Dong: Fara indoiala – note lemnoase si de piele.

Cum ati creat parfumul?
L. D.: Am inceput foarte simplu cu elementele parfumului, in adevaratul stil Issey Miyake. Am pornit de la ideea de noapte, de intuneric; insa in inima intunericului exista lumina. Asta am incercat sa cream cu acest parfum, am incercat sa punem lumina in inima sa, insa prin intermediul simplitatii.

Cum ati reusit sa lucrati impreuna?
L. D.: A fost razboi! (rade)

 1. R.: Am schimbat idei inainte si inapoi. Ideea de piele si vetiver a venit timpuriu si din acel punct am lucrat la adaugarea ideii de lumina.

Va gandeati la Eau D Issey cand scriati acest nou capitol?

 1. D.: Da, acesta este ADN-ul brand-ului cand vine vorba de parfum. De aceea alegem simplitatea, naturaletea. Trebuia sa fie ceva imediat. Principiul este acolo (simplitatea) insa structura este neobisnuita.

De la ce brief ati pornit?

 1. R. & L. D. : Punctul de pornire a fost un dormitor intunecat si ceea ce poti vedea in el noaptea. A existat, de asemenea, ideea despre care vorbea Issey Miyake, ca noaptea lucrurile sunt percepute prin forma lor si nu prin culoare.

In cazul lui Issey Miyake simplitatea in parfum pare alegerea evidenta, insa in Nuit D Issey exista forta si putere, nu-i asa?

 1. D.: Da, dar Issey Miyake a ajuns foarte repede sa aprecieze acest parfum.

Parfumul initial se joaca printre arome citrice; este bergamota masculina?

 1. R.: Nu, bergamota nu este neaparat masculina, insa notele de hesperidia sunt acolo sa ofere lumina, simplitatea si ingredientele de cea mai buna calitate.

Ce tipuri de arome lemnoase au intrat in compozitia parfumului?

 1. R.: Pe de o parte avem note lemnoase intunecate iar pe de alta vetiverul. Vetiverul Java, alitate LMR (Laboratoires Monique Remy) este obtinut prin distilare moleculara astfel incat notele nedorite pot fi eliminate. Asa se ajunge la un vetiver pur de cea mai buna calitate. Acesta intruchipeaza, de asemenea, ideea de lumina in inima noptii.

Ce inseamna mai exact note lemnoase intunecate?

 1. D.: ideea de lemn intunecat este fictiune, este o idee, o imagine, o impresie care are legatura cu intunericul asociat padurilor. Exista un intuneric in paduri iar cuvantul intunecat ajuta la intarirea perceptiei de adancime. Si cu cat cuvintele sunt mai pretentioase cu atat plac mai mult oamenilor! Am decis sa includem niste elemente care sa stimuleze putin ideea de lemn, pentru a-l face sa para mai dinamic; este o combinatie care cucereste inimi. Cuvantulintuneric este o declaratie puternica si este strans legat de ideea de noapte.

Este lemnul coloana vertebrala in acest caz?

 1. D.: Trebuie sa ai un mesaj care ajunge la destinatar in cateva secunde, ideea de paduri intunecate este strans legata de vise. Pielea este coloana vertebrala a parfumului si un concept foarte usor de inteles in termeni de miros. Pielea este esenta parfumului.

Ce cuprinde aroma de piele?

 1. R.: Este un acord cu labdanum si ingrediente traditionale precum isobutyl chinolina (IBQ). Pielea a fost inclusa inca de la inceput, ceea ce a mers mana-n mana cu ideea de intuneric; exista, de asemenea, o latura foarte senzuala naturala pentru material ca piele de animal.

Printre condimente se afla piperul negru.

 1. R.: Este un tip special de piper, piper nigrum.

Ce rol joaca tonka?

 1. R.: Tonka este acolo pentru a face ca parfumul complet sa fie confortabil.

Este parfumul foarte masculin?

 1. R. si L. D. impreuna: Da!

Cum asa?

 1. R. si L. D.: Pielea si lemnul reprezinta o combinatie de note asociate in mod traditional cu parfumurile masculine.

Nuit D Issey in trei cuvinte?

 1. D.: Piele, lemn, condimente.
  D. R.: Exista, de asemenea, un strop de prospetime.
  L. D.: Si o latura senzuala. Acesta este sentimentul pe care acest parfum mi-l da; imi da incredere in mine.

Ce ai spune despre noapte?

 1. R.: Toate pisicile sunt gri pe intuneric.
  L. D.: Noaptea este pentru fantezii, totul este posibil.

Si pentru negru, ce aroma ar fi?

 1. R.: Pentru mine ar fi un miros animalic precum civeta, castoreum…
  L. D.: Ar fi ceva ce miroase ca sfarsitul, care inchide tot. Te poti opri, ai ajuns. Un vid, un final. De aceea negrul creaza atatea emotii, de aceea intriga. Negrul te scoate din zona de confort, da nastere la intrebari.

Este ceva negativ legat de negru?

 1. D.: Pentru mine negrul nu este deloc negativ, orice este posibil cu aceasta culoare. Ne concentram mereu atentia pe zi insa noaptea este o usa deschisa catre o alta lume.

Si luna, in mijlocul noptii?

 1. D.: Singura sursa de lumina noaptea este luna. Un ghid. Luna simbolizeaza ideea de atractie.
  L. D.: Atractie si tot ce putem face pentru a atrage atentia. Sa porti parfum este un semn de incredere, asemeni unui articol vestimentar, ceva ce te ajuta sa fii sigur pe tine. Acest parfum da incredere celui care-l poarta. Ii confera carisma.