Legătura dintre Clarins și artrita reumatoidă

artrita reumatoidă

A fost odată o femeie care suferea de artrită reumatoidă…

Această femeie era chiar soția a lui Jacques Courtin-Clarins (ulteriorul fondator al brandului Clarins). Frustrat de lipsa de tratamente eficiente pentru a ușura suferința soției sale, Jaques a înființat Asociația de Cercetare a Poliartritei în 1989.

El a colaborat cu Denis Bloch, un alt om de afaceri de succes, care a fost la rândul său afectat în mod direct de această boală. Fiul său de zece ani a suferit de asemenea de o formă gravă de artrită reumatoidă juvenilă. În cartea sa, Une réussite en beauté (Un frumos succes), Jacques Courtin-Clarins a povestit faptul că în timpul unei vizite la un specialist în artrită, medicul i-a comunicat următorul aspect: „Dacă soția ta nu poate tolera acest medicament, nu știu ce altceva să încerc, nu există altceva..”

O inițiativă foarte ambițioasă. În 2006, familia Courtin-Clarins a donat 4 milioane de euro pentru a transforma organizația inițială într-o organizație non-profit. De atunci fundația a fost condusă de dr. Olivier Courtin. Fundația pentru artrită ajută la finanțarea cercetării cu speranța de a găsi tratamente inovatoare. Aceasta funcționează de asemenea pentru a spori conștientizarea despre artrită, modul de prevenire a anumitor boli precum și îmbunătățirea calității vieții celor afectați de boală, prin realizarea regulată a campaniilor și sesiunilor speciale de instruire. Fundația Arthritis este cea mai importantă inițiativă privată de strângere de fonduri din Franța. Consiliul său științific reunește o serie vastă de cercetători europeni recunoscuți în domeniul artritei. Sub acest aspect, cercetarea artritei a facut mari progrese în ultimul timp, de-a lungul a doar câtorva ani. Cu toate acestea încă nu au fost găsite tratamente eficiente pentru toată lumea.

Bolile reumatice nu sunt bine cunoscut de publicul larg. O boală reumatică este obligatoriu specifică unei persoane în vârstă? Fals! De cele mai multe ori, bolile reumatice sunt asociate cu persoanele în vârstă, dar artrita poate afecta de asemenea copiii și chiar nou-născuții, adolescenții sau adulții tineri. Vârsta medie a celor diagnosticați cu poliartrită reumatoidă este de numai 36 de ani. 20% din populația franceză suferă de o boală reumatică: 12-13 milioane de oameni dintre care 9-10 milioane au artrită și 800.000 suferă de boli cronice inflamatorii reumatice. Dintre aceștia, 4 000 de copii suferă de artrită reumatoidă juvenilă, o condiție foarte gravă. Aceste boli provoacă suferințe acute, deformări ireversibile și de-a lungul timpului mai multe dizabilități, incuzând o anumită izolare socială.    

Puține tratamente eficiente Nu există astăzi multe tratamente eficiente care să vizeze bolile reumatice. Pastilele ucigătoare, calmantele musculare și odihna nu sunt tratamente adevărate și uneori, nu ajută sub nicio formă la ameliorarea durerii. Cercetarea în acest domeniu suferă de o lipsă de finanțare pentru a găsi tratamente adecvate și eficiente.

Finanțarea cercetării în 2016 Obiectivul: identificarea sau confirmarea modului în care factorii de mediu afectează bolile reumatice inflamatorii. Mediul este un subiect drag lui Clarins, care a studiat impactul de factori de mediu asupra corpului uman pentru o lungă perioadă de timp. Astfel a fost dezvoltat complexul exclusiv anti-poluare, care este prezentat acum în toate formulele de produse destinate utilizării diurne, pentru a proteja pielea de efectele dăunătoare ale poluării și radicalilor liberi. Până în prezent, majoritatea cercetărilor s-au concentrat asupra cauzelor genetice ale bolilor reumatice. În acest an însă, și factorii de mediu vor fi luați în considerare și analizați îndeaproape. Prin rezultatele experimentale (fie „in vivo” sau „in vitro”), cercetarea va completa datele epidemiologice cunoscute până în prezent.

Un produs simbolic Tonic Body Tratament Oil* a fost printre primele produse Clarins și de atunci popularitatea sa nu a scăzut. Bazat în proporție de 100% pe extracte de plante pure, reprezintă unul dintre cele mai bune produse Clarins. La baza formulei se află menta sălbatică, ce ajută la tonsul pielii în timp ce promovează un sentiment imediat de prospețime. Tonic Body Tratament Oil* stimulează corpul și mintea, fapt ce reflectă în profunzime dorința lui Clarins de a oferi companiei Research un impuls.  *Pentru fiecare ulei tonic vândut, Clarins va dona fonduri pentru a sprijini finanțarea unui proiect de cercetare care vizează bolile reumatice.   Frumusețea poate fi terapeutică La Clarins frumusețea este întotdeauna luată în serios. Noi credem că frumusețea este o sursă de bunăstare și contribuie la sănătate și fericire. Cele patru nepoate ale lui Jacques Courtin-Clarins afirmă: „Frumusețea este un mijloc prin care se poate lupta cu boala”.