Apple Watch 4, ceasul inteligent care măsoară impulsurile electrice ale inimii

ceas apple watch

Vești bune pentru cei care vor să-și monitorizeze sănătatea inimii – Apple a lansat noul Apple Watch seria 4. Dispozitivul este capabil să facă o electrocardiogramă (EKG) în 30 de secunde, scrie appleinsider.com. În plus, senzorii cu care este dotat ceasul inteligent pot detecta bătăile anormale ale inimii.

curea aurie ceas apple watch

 

Apple Watch, aprobat de FDA

Apple Watch seria 4 a primit deja aprobarea FDA (Food and Drug Adminstration) pentru a fi comercializat ca dispozitiv medical autorizat. Totuși, autoritatea vine cu o serie de mențiuni importante. Aplicația de EKG nu este destinată celor care au mai puțin de 22 de ani sau celor care au alte afecțiuni cardiace ce pot afecta ritmul cardiac.

Rezultatul electrocardiogramei va putea fi păstrat sub forma unui document PDF, astfel încât să poată fi arătat și unui medic.

Citește și: E în puterea ta să ai o inimă sănătoasă!

Pentru că aplicația de EKG nu a fost încă lansată, noua funcție va fi disponibilă abia spre sfârșitul acestui an. La început va fi limitată la dispozitivele care vor fi vândute în SUA.

apple watch

Senzorii Apple Watch pot chiar să indice dacă utilizatorul a căzut. Ceasul trimite o alertă și dă imediat posibilitatea unui apel de urgență. Dacă persoana nu se mișcă timp de un minut, ceasul va iniția automat apelul de urgență.

Pe viitor, Apple ar putea să stabilească parteneriate cu diverse spitale. iPad-urile sunt prezente deja pe scară largă în sistemul medical american.

Ceasul Apple Watch este disponibil în 3 culori – negru, gri, auriu – și costă 500 de dolari.

Folosirea Apple Watch nu trebuie să înlocuiască investigațiile medicale obișnuite!  Reprezentanții Apple precizează că nimeni nu trebuie să apeleze la un tratament doar pe baza rezultatelor oferite de acest gadget. Sfatul medicului este esențial!