4 sfaturi de ingrijire a pielii iarna

4 sfaturi de ingrijire a pielii iarna

Ai grija de pielea ta in sezonul rece

Iarna, frigul si uscaciunea sunt principalii adversari ai pielii tale. Daca te intrebi ce ar trebui sa faci pentru ca pielea ta sa nu aiba de suferit, medicul dermatolog Ioana Silvia Simian iti ofera cateva sfaturi eficiente pentru a-ti proteja pielea in acest anotimp.

  1. 1. In primul rand este nevoie sa refacem pelicula protectoare si sa crestem aportul de apa în straturile pielii. Putem obtine aceasta prin aplicarea unor creme de corp ceva mai grase, avand la baza vaselina, uleiuri vegetale si substante care atrag apa din exterior:sorbitol, glicerina, acid lactic sau uree. Renunta la texturile lejere pe care le-ai folosit vara, pentru ca acestea nu sunt capabile sa refaca bariera grasa a pielii.Evita baile prelungite si fierbinti si sarurile de baie pentru ca acestea dizolva stratul gras al pielii si încearca uleiuri speciale pentru pielea atopica. Foloseste geluri de dus pentru pielea sensibila. Dupa baie, sterge prin tamponare pielea cu un prosop, las-o usor umeda si aplica imediat crema de corp.
  2. Spala-ti mainile cu sapunuri blande, mai putin alcaline si aplica de fiecare data o crema de maini  din categoria dermatocosmeticelor. In cazul suferintelor severe, du-te la medic pentru a-ti prescrie un tratament local antiinflamator.
  3. Foloseste demachiante cu textura mai grasa si spala-ti fata cu sapunuri tip “syndet” sau “surgras” care aduc o ingrijire in plus pielii sensibile; renunta la tonice si aplica o crema cu textura densa; nu renunta la fotoprotectie. Si Limiteaza neaparat peelingul si gomajul.
  4. Zona buzelor este si mai sensibila, iar la impactul cu frigul si vantul acestea se crapa, sangereaza si dezvolta fisuri la colturile gurii. Aplica creme grase si nu uitati de factorul de protectie solara.