10 trucuri pentru un machiaj rezistent vara

10 trucuri pentru un machiaj rezistent vara

Dana Argesan, make-up artist, iti ofera cateva indicii pentru a face fata unei veri caniculare.

De cate ori nu te-ai gandit ca a te machia atunci cand temperaturile urca ametitor este … o misiune imposibila? Dana Argesan, make-up artist, iti ofera cateva indicii pentru a face fata unei veri caniculare.

Temperaturile crescute dizolva cu usurinta texturile de machiaj daca acestea nu sunt aplicate cum trebuie, unde trebuie si cu ce trebuie. Iata 10 trucuri de make-up care sa te ajute sa prelungesti persistenta machiajului pe timp de vara.

Baza de machiaj
Aceasta trebuie sa fie cea mai „solida”, tocmai pentru a garanta persistenta intregului machiaj. Asadar, inaintea fondului de ten se aplica un primer special pentru fata, ce formeaza o pelicula protectoare intre sebum si fondul de ten. Acest primer trebuie sa fie transparent, astfel incat nuanta fondului de ten sa nu fie influentata de aceea a bazei. Peste primer se aplica fondul de ten cu ajutorul degetelor sau al pensulei speciale pentru fond de ten. Evita sa aplici fondul de ten cu ajutorul buretelui, mai ales daca iti doresti un efect natural si perfect uniformizat.

Fondul de ten
Acest produs este o alta “arma” impotriva dizolvarii machiajului sub caldura torida a verii, mai ale daca e ales intr-o textura persistenta. Daca ai tenul mixt sau gras, opteaza pentru variantele oil-free deoarece fac fata cu brio excesului de sebum, marind persistenta in conditii termice ridicate.

Pudra
Pudra pulbere trebuie sa fixeze in profunzime baza de machiaj. Alege una intr-o nuanta translucida ca sa nu pateze fata si aplic-o inclusiv la nivelul pleopelor superioare, astfel incat fardurile compacte sa adere perfect.

Fardul de sprancene
Nu uita ca sprancenele sunt o bariera ce nu permite trenspiratiei de pe frunte sa intre in ochi. Asadar, expunerea lor este maxima si trebuiesc definite cat mai natural. Daca nu vrei sa optezi pentru tot felul de crème, ceara sau geluri pentru sprancene, foloseste mai intai creionul de sprancene si fixeaza-l ulterior cu fard la culoare pentru un plus de persistenta.

Baza waterproof
Pentru ca machiajul ochilor sa reziste indelung fara a se transfera, trebuie aplicat un primer sau o baza waterproof pentru pleoape. Aceasta baza poate fi intr-o nuanta deschisa, dar neutra (bej, grej) si astfel putem construi machiajul peste ea, in nuantele de machiaj preferate. Aderenta fardului este optimizata de aceasta baza prin persistenta si difuzarea sa facila.

Dermatograf sau fard de pleoape
Conturul de ochi poate fi in textura persistenta, nontransfer, ce are avantajul ca mina este destul de emolienta si poate fi lucrata si cu pensula fara sa se usuce extrem de repede. Daca ai o mana mai precisa, atunci foloseste texturi waterpoof, dar atentie ca acestea  se usuca instant pe pleoape, lasand un efect de tatuaj, ideal pentru un machiaj de vara, lipsit de grija retusului pentru conturul ochilor.

Mascara
Alege varianta waterproof pentru a preveni prelingerea lui sau transferul. Insista in special la radacina genelor si mai putin pe varful lor. Aastfel vei obtine profunzime si contur definit al ochilor.

Pentru buze
Rujul lichid persistent este de departe cea mai buna optiune pentru acest gen de make-up. Cu buzele bine hidratate in prealabil, acestea se contureaza si se aplica acest ruj, fie cu aplicatorul, fie cu pensula pentru un plus de precizie. Nu uita ca buzele se vor usca daca nu aplici balsam sau gloss, dar la un interval de 2 minute dupa ce s-a uscat textura lichida a rujului. In caz contrar, ii compromiti formula si nu mai persista.

Pometi
Blush-ul, ce vine in completarea machiajului, trebuie sa fie in textura compacta. Texturile grase sau cremoase se vor dizolva foarte usor in directa agresiune a soarelui. Daca ai aplicat pudra pulbere translucida pe toata fata, difuzarea acestei texturi de blush ar trebui sa fie foarte usoara si garantat poti obtine simetrie daca folosesti si o pensula din par natural.

Detaliu final
Pentru un plus major de persistenta, la final poti aplica un spray fixator pentru machiaj. Se pulverizeaza pe toata fata de la o distanta de 20 cm. Formeza o pelicula ce sigileaza tot machiajul si astfel vei rari gesturile de retus.

Foto chic.com
Articol aparut in editia de iulie a revistei Ce se intampla doctore